Tuesday, December 26, 2006

Merry Xmas to All

Or whichever holiday you prefer to celebrate. Or if you do not celebrate, I hope you have a good time anyway, and get what whatever you wish for in life.Cheers./J.

5 comments:

Ola said...

God jul på dig också. Hoppas allt är bra i Filippinerna. Tackar för inlägget i min blogg för ett tag sedan. Har du sett alla arter på och nedanför Makiling än? Annars har jag kanske lite tips. Vi såg rätt så mycket där i våras. Har fyllt på med lite musiktexter i min blogg sen sist, annars är det rätt så lugnt. Hilsen, Ola

Lone Gopher said...

Tjena Ola,
Tack! Alla arter är att ta i. Om man går efter JC Gonzales checklista har jag många kvar, men av de mer spännande arterna har jag inte sett Philippine Trogon (bara hört), Rufous Paradise Flycatcher och Philippine Fairy Bluebird än (JC har Rufous Hornbill och Green-Faced Parrotfinch mfl på sin lista, men det är inte många som tror att de är kvar där - såg ni dem?). Sen är det lite trastar, sångare och gökarter som inte trillat in än. Brukar mest skåda nere vid TREES (Det har stängt av trailen bortom Mudsprings efter Milenyo). Här händer inte mycket heller annars. Söker jobb (som vanligt) efter ett kortare gig med GIS-jobb på IRRI. Har knäckt knät och gitarren så det blir varken lira fotboll eller gura på ett tag - desto mer tid för fågelskådning. Hare/ J.

Ola said...

Philippine Trogon hörde vi också vid Makiling. Såg den på två andra ställen (Hamut och PICOP). Paradisflugen och Bluebirden hade vi inte på Makiling (men på flera andra ställen) och Parrotfinchen inte alls på resan. Jag antar att du sett de båda springhönsen strax bortanför universitetet? Snyggaste fågeln vi såg på Makiling var Red-bellied Pitta. Grymt läcker!

Lone Gopher said...

Jopp, springhönsen är inne och Pittan har jag sett tre gånger även om det tog ett tag innan jag fick den - hörde den säkert 20 gånger innan det gick. Den är snygg! Mina favoriter är annars näshornsfåglarna som brukar käka frukterna vid ett stort Baleteträd vid TREES. 10-12 individer på 10 meters håll som i stort inte bryr sig alls om det är människor i närheten. Kul att läsa din blogg också - inser hur långt från musikvärlden jag är, både fysiskt (Populära band här nere är typ TOTO och Air Supply, så får du en känsla) och med barnen som hellre utökar ens musikvärld med Astrid Lindgren än The Shins.

Ola said...

Ok, verkar som du är ute en hel del. Kul! I brist på annat att skriva om har jag lagt ut en bild på Mindanao Broadbill i min blogg. Kan du ju titta på om du vill.